Tillgänglighet till Riksarkivets verksamhetsställen

Jaa

Här hittar du information om tillgängligheten till våra verksamhetsställen – ankomst, besökartjänster och eventuella hinder för personer med nedsatt rörelseförmåga.

Riksarkivet Helsingfors

Riksarkivets huvudbyggnad finns på adressen Fredsgatan 17, Helsingfors.

De närmaste hållplatserna för lokaltrafiken finns på Snellmansgatan. Den närmaste metrostationen är i Kajsaniemi. Detaljerad information om spårvagns- och busslinjerna och tidtabellerna hittar du på lokaltrafikens webbplats.

De parkeringsplatser som är närmast huvudbyggnaden ligger längs Fredsgatan och Snellmansgatan. I parkeringshuset P-Kluuvi finns dessutom avgiftsbelagda parkeringsplatser.

Det kan vara svårt för rörelsehindrade att komma till huvudbyggnaden. Det lönar sig att meddela om ankomsten minst en dag före besöket.

Lokalerna i huvudbyggnaden är inte hinderfria. Det är möjligt att röra sig i forskarlokalerna, men för att komma exempelvis till utställnings- och föreläsningssalar samt caféet kan man behöva hjälp. En hiss finns. Vid verksamhetsställena finns en inva-WC. Ledarhundar är tillåtna.

I huvudbyggnaden finns såväl ett pausrum som Amicas lunchcafé. Garderob, förvaringsfack och WC-utrymmen finns i den nedre hallen.

Regeringsgatan

Adress: Regeringsgatan 3, Helsingfors.

De närmaste hållplatserna för lokaltrafiken finns på Regeringsgatan och Snellmansgatan. Den närmaste metrostationen finns i Kajsaniemi. Detaljerad information om busslinjerna och tidtabellerna hittar du på lokaltrafikens webbplats.

De närmaste parkeringsplatserna ligger längs Regeringsgatan och Kyrkogatan.

Det är svårt för rörelsehindrade att komma till lokalerna utan förhandsarrangemang, så vi ber att du meddelar om din ankomst på förhand.

Lokalerna är inte hinderfria och det finns inga separata WC-utrymmen för rörelsehindrade. Ledarhundar är tillåtna.

I hallen finns en soffgrupp, garderob, förvaringsfack och WC-utrymmen.


Riksarkivet Tavastehus

Adress: Aittatie 2, Tavastehus.

De närmaste busshållplatserna för lokaltrafiken ligger på gångavstånd. Detaljerad information om busslinjerna och tidtabellerna hittar du på lokaltrafikens webbplats.

Framför byggnaden finns det ett begränsat antal avgiftsfria parkeringsplatser på Aittatie. Dessutom finns det platser i det närliggande parkeringshuset på adressen Pikkujärventie 7.

Rörelsehindrade kommer in via huvudentrén som har automatiska dörrar. Man behöver inte meddela om sin ankomst på förhand.

Lokalerna är hinderfria, men vid behov hjälper personalen med att öppna dörrarna till forskar-, föreläsnings- och mikrofilmssalarna. Inva-WC:er finns i närheten av entrén. Ledarhundar är tillåtna.

I Riksarkivet finns ett pausrum med kaffebryggare, kylskåp och mikro. Garderob, förvaringsfack och WC-utrymmen finns i närheten av entrén.


Riksarkivet Joensuu

Adress: Yliopistokatu 6.

De närmaste hållplatserna för lokal- och fjärrtrafiken finns vid Naturresursinstitutet och universitetet. De som kommer från Villmanstrand- och Imatrahållet rekommenderar vi att stiger av i stadens centrum. Detaljerad information om busslinjerna och tidtabellerna hittar du på lokaltrafikens webbplats.

Det finns ett mycket begränsat antal parkeringsplatser i närheten av byggnaden. De närmaste platserna, som förutsätter parkeringsskiva, finns på 50 meters avstånd på parkeringsområdet för universitetets bibliotek.

Rörelsehindrade kommer in via huvudentrén. Ring på dörrklockan så kommer personalen vid behov och öppnar ytterdörrarna till sin fulla bredd. Man behöver inte meddela om sin ankomst på förhand.

Lokalerna är hinderfria. Kundbetjänarnas lokaler finns på första våningen. Det finns särskilda WC-utrymmen för rörelsehindrade. Ledarhundar är tillåtna.

I Riksarkivet finns ett pausrum och på universitetsområdet finns det flera matserveringar. Garderob, förvaringsfack och WC-utrymmen finns i hallen.


Riksarkivet Jyväskylä

Adress: Pitkäkatu 23.  

De närmaste busshållplatserna för lokaltrafiken finnsi  korsningen mellan Pitkäkatu och Voionmaankatu. Detaljerad information om busslinjerna och tidtabellerna hittar du på webbplatsen för lokaltrafiken i Jyväskylä.

Det finns ett parkeringsområde intill byggnaden. Hämta ett parkeringstillstånd från Riksarkivet om du parkerar här. Det finns tidsbegränsade parkeringsplatser längs Pitkäkatu.

Rörelsehindrade kommer in via huvudentrén. Vi rekommenderar att du meddelar oss på förhand så att vi kan hjälpa till med att öppna dörrarna.

Lokalerna är hinderfria. Det finns en inva-WC i hallen. Ledarhundar är tillåtna.

Riksarkivet har ett pausrum, som ligger i den bakre delen av hallen bakom referensbiblioteket. Garderob och förvaringsfack finns i närheten av entrén. WC-utrymmena ligger mittemot referensbiblioteket.


Riksarkivet S:t Michel

Adress: Pirttiniemenkatu 8 A.

Busstationen ligger på gångavstånd. Detaljerad information om busslinjerna och tidtabellerna hittar du på lokaltrafikens webbplats.

Det finns parkeringsplatser på bakgården. Dessutom finns det parkeringsplatser längs Pirttiniemenkatu och på den närliggande simhallens gårdsplan.

Rörelsehindrade kommer in via personalingången, som har en ramp. Personalingången ligger i närheten av huvudentrén. Vi ber att du meddelar oss om din ankomst på förhand så att personalen kan hjälpa till med att öppna dörren.

Lokalerna är hinderfria och det finns en trapphiss för att komma till forskarsalarna. Inva-WC:er finns i hallen för forskarsalarna. Ledarhundar är tillåtna.

Riksarkivet har ett pausrum. Garderob, förvaringsfack och WC-utrymmen finns i närheten av forskarsalarna.


Riksarkivet Uleåborg

Adress: Arkistokatu 6, på gångavstånd från tåg- och busstationerna.

De närmaste hållplatserna för lokal- och regiontrafiken finns på Saaristonkatu och Rautatienkatu. Detaljerad information om busslinjerna och tidtabellerna hittar du på webbplatsen för Uleåborgs kollektivtrafik.

Det finns avgiftsfria parkeringsplatser och cykelställningar på innergården, dit man kommer från Lyötynkatu.

För rörelsehindrade finns det på innergårdssidan en ingång med ramp. Du kan be om att dörren öppnas med dörrtelefonen vid ingången.

Verksamhetsställets lokaler är hinderfria. Kundservicens lokaler finns på första våningen och du kan ta hissen till de övriga våningarna. Det finns en inva-WC i kundlokalerna. Ledhundar är tillåtna.

Riksarkivet har ett pausrum. Garderob, låsta förvaringsfack och Wc-utrymmen finns i närheten av huvudentrén.


Riksarkivet Åbo

Adress: Aningaisgatan 11. Entrén ligger mot Sibeliusgatan.

De närmaste busshållplatserna för lokaltrafiken ligger på Aningaisgatan. Busstationen ligger på cirka etthundra meters avstånd. Detaljerad information om busslinjerna och tidtabellerna hittar du på lokaltrafikens webbplats.

Riksarkivets egen parkeringsplats är belägen i hörnet mellan Tureborgsgatan och Arkivstigen. Området är avstängt med bom, men koden till bommen fås via kundtjänsten.

Rörelsehindrade kommer in via lastkajen på bakgården. Vi ber att du meddelar om din ankomst på förhand så att vi kan göra det snabbare för dig att komma in.

Filialens lokaler är hinderfria och det finns en hiss. Inva-WC:n ligger i entréhallen. Ledarhundar är tillåtna.

Riksarkivet saknar ett egentligt pausrum, men det finns en kaffeautomat i entréhallen. Garderob, förvaringsfack och allmänna toaletter finns i entréhallen.


Riksarkivet Vasa

Adress: Smedsbyvägen 2

Tåg- och busstationerna finns i den omedelbara närheten av byggnaden på andra sidan av den så kallade viadukten. Detaljerad information om tåg- och busslinjerna och tidtabellerna hittar du på VR:s, lokaltrafikens webbplats samt regiontrafikens webbplats. 

De närmaste parkeringsplatserna finns på Magasinsgatan. Det finns även parkeringsutrymme mittemot byggnaden på den gamla busstationens gård.

Ingången är försedd med en rullstolsramp och lokalerna är hinderfria. Inva-WC:er finns i hallen. Ledarhundar är tillåtna.

Garderob, förvaringsfack och WC-utrymmen finns i hallen.