Hyppää pääsisältöön

Näyttelymme

Pro Finlandia. Suomen tie itsenäisyyteen -julistenäyttely

Kansallisarkiston Pro Finlandia. Suomen tie itsenäisyyteen -julistenäyttelyn keskeisiä teemoja ovat Suomen liittäminen Venäjään 1809, Suomen asema osana keisarikuntaa,  suuriruhtinaskunta-aseman tarjoamat mahdollisuudet suomalaisille, taiteilijayhteydet, sekä tapahtumat, jotka johtivat Venäjän imperiumin luhistumiseen. Näyttely kiertää Kansallisarkiston toimipaikoissa ja on parhaillaan esillä Kansallisarkiston Jyväskylän toimipaikassa.

Suomen itsenäistymiskehitystä kuvaavan Pro Finlandia -näyttelysarjan neljäs osa keskittyy Suomen suhteisiin Venäjään, Puolaan, Viroon, Latviaan ja Liettuaan. Näyttely on viimeinen osa sarjassa, joka esittelee, millaisena Suomi, suomalaiset ja Suomen pyrkimykset näyttäytyivät muiden eurooppalaisten maiden silmin maamme itsenäistymistä edeltävinä vuosikymmeninä ja itsenäisyyden alkuvuosina.

 

21.09.2018

Pro Finlandia III -julistenäyttely nähtävillä Vöyrin pääkirjastossa 17.10.2018 asti

06.09.2018

Hämeenlinnan Taiteilijaseuran juhlanäyttely Kansallisarkistossa Hämeenlinnassa

25.04.2018

Suomen ritarikunnat 100 vuotta -näyttely Kansallisarkistossa 4.12.2018–31.12.2019


Paperin historiasta pysyvä näyttely Kansallisarkistossa

Kansallisarkistossa on Oy Keskuslaboratorio - Centrallaboratorium Ab:n (KLC) kokoelma, johon kuuluu merkittävä paperihistoriallinen kokoelma sekä paperin valmistukseen ja tunnistamiseen liittyvä kirjakokoelma.

Kokoelman aineistoista on koottu pysyvä paperihistoriallinen perusnäyttely Kansallisarkiston luentosalin aulaan (Rauhankatu 17, Helsinki).