Hyppää pääsisältöön

Suomen sotasurmat 1914-1922 -tietokanta

Suomen sotasurmat 1914-1922 -tietokanta sisältää Suomen itsenäistymiseen liittyvissä sodissa menehtyneiden henkilöiden tiedot. Tietokannassa on tietoja hieman alle 40 000 ihmisestä, joista suurin osa on sisällissodassa vuonna 1918 menehtyneitä.

Tietokannan tietoja on päivitetty viimeksi vuonna 2004 – aineistossa on virheitä ja tietokanta on tekniikaltaan vanhentunut.

Kansallisarkisto on opetus- ja kulttuuriministeriön rahoituksen turvin aloittanut lokakuussa 2018 projektin, jonka tavoitteena on

  • Korjata mahdollisimman suuri osa tietokannassa olevista sisältövirheistä
  • Uudistaa tietokannan käyttöliittymä nykypäivän tarpeita vastaavaksi
  • Jalostaa datan laatua sen ihmis- ja koneymmärrettävyyden parantamiseksi

Korjaukset ja uudistukset toteuttamalla tietokannasta muodostuu laadukkaampi tutkimusinfrastruktuurin lähdeaineisto ja monikäyttöisen avoimen datan alusta.

Yleisövihjeitä kaivataan

Tietokantavirheitä korjataan Kansallisarkistossa säilytettävän lähdeaineiston ja tutkijayhteisöltä saatujen korjauspyyntöjen pohjalta. Myös yleisöltä saapuvat tietokannan sisältövirheitä koskevat tiedot hyödynnetään korjaustyössä. Korjauspyyntöjä voi lähettää suunnittelija Ilkka Jokipiille (etunimi.sukunimi@arkisto.fi).

Hankkeen apuna asiantuntijatyöryhmä ja Aalto-yliopisto

Projektin toteuttamisen apuna toimii erityinen asiantuntijaryhmä. Projektin teknisessä suunnittelusta ja toteutuksesta huolehtii Aalto-yliopisto. Hanke on saanut rahoitusta kuluvan vuoden loppuun. Hankkeelle on anottu lisärahoitusta, jonka avulla se jatkuisi vuoden 2019 lokakuuhun saakka.

Lisätietoja

erityisasiantuntija Markku Mäenpää puh. 029 533 7062
suunnittelija Ilkka Jokipii, puh. 050 470 5549
sähköpostit muotoa etunimi.sukunimi@arkisto.fi