Hyppää pääsisältöön

Esteettömyys

Kansallisarkisto Helsinki

Osoite: Rauhankatu 17

Liikuntarajoitteisen pääsy rakennukseen on hankalaa. Saapumisesta on hyvä ilmoittaa vähintään päivää ennen vierailua.

Päärakennuksen sisätilat eivät ole esteettömiä. Tutkijatiloissa liikkuminen ilman apua on mahdollista, mutta esimerkiksi näyttely- ja luentotiloihin sekä kahvioon pääsemisessä voi tarvita apua. Liikkumisen apuna on hissi. Toimipaikassaon inva-WC. Opaskoirat ovat sallittuja.

Kansallisarkisto Hämeenlinna

Osoite: Aittatie 2

Liikuntarajoitteiset pääsevät sisään pääsisäänkäynnistä, jossa on automaattiovet. Saapumisesta ei tarvitse ilmoittaa etukäteen.

Sisätilat ovat esteettömiä, mutta henkilökunta auttaa tarvittaessa tutkija-, luento- ja mikrofilmisalien avaamisessa. Inva-WC:t löytyvät sisäänkäynnin läheisyydestä. Opaskoirat ovat sallittuja.

Kansallisarkisto Joensuu

Osoite: Yliopistokatu 6

Liikuntarajoitteiset pääsevät sisään pääsisäänkäynnistä. Soittamalla ovikelloa henkilökunta tulee tarvittaessa avaamaan ulko-ovet täyteen leveyteensä. Saapumisesta ei tarvitse ilmoittaa etukäteen.

Sisätilat ovat esteettömiä. Asiakaspalvelutilat sijaitsevat ensimmäisessä kerroksessa. Tiloissa on omat WC-tilat liikuntarajoitteisille. Opaskoirat ovat sallittuja.

Kansallisarkisto Jyväskylä

Osoite: Pitkäkatu 23

Liikuntarajoitteiset pääsevät sisään pääsisäänkäynnin kautta. Saapumisesta suositellaan ilmoittamaan etukäteen, jotta ovien avaamisessa voidaan auttaa.

Sisätilat ovat esteettömiä. Inva-WC löytyy aulasta. Opaskoirat ovat sallittuja.

Kansallisarkisto Mikkeli

Osoite: Pirttiniemenkatu 8 A

Liikuntarajoitteiset pääsevät sisään henkilökunnan sisäänkäynnistä, jossa on luiska. Henkilökunnan sisäänkäynti sijaitsee pääsisäänkäynnin läheisyydessä. Saapumisesta pyydetään ilmoittamaan etukäteen, jolloin henkilökunta tulee avustamaan oven avaamisessa.

Sisätilat ovat esteettömiä ja tutkijatiloihin pääsee porrashissillä. Inva-WC:t löytyvät tutkijatilojen aulasta. Opaskoirat ovat sallittuja.

Kansallisarkisto Oulu

Osoite: Arkistokatu 6

Liikuntarajoitteisille on sisäpihan puolella luiskalla varustettu sisäänkäynti. Sisäänkäynnin ovipuhelimella voi pyytää oven avaamista.

Toimipisteen sisätilat ovat esteettömiä. Asiakaspalvelutilat sijaitsevat ensimmäisessä kerroksessa ja muihin kerroksiin kuljettaessa voi käyttää hissiä. Inva-WC löytyy asiakastiloista. Opaskoirat ovat sallittuja.

Kansallisarkisto Turku

Osoite: Aninkaistenkatu 11

Liikuntarajoitteiset pääsevät sisään takapihan lastauslaiturin kautta. Saapumisesta pyydetään ilmoittamaan etukäteen sisäänpääsyn nopeuttamiseksi.

Toimipisteen sisätilat ovat esteettömiä ja liikkumista helpottaa hissi. Inva-WC on sisääntuloaulassa. Opaskoirat ovat sallittuja.

Kansallisarkisto Vaasa

Osoite: Varastokatu 2

Liikuntarajoitteisille on pyörätuoliluiska ja sisätilat ovat esteettömiä. Inva-WC löytyy asiakastiloista. Opaskoirat ovat sallittuja.