Tervetuloa Saamelaisarkistoon

Saamelaisarkisto sijaitsee saamelaiskulttuurikeskus Sajoksessa Inarissa. Se on osa Kansallisarkistoa. Toimintansa arkisto aloitti helmikuussa 2012.

Saamelaisarkisto tukee ja edistää saamelaisia koskevaa tutkimusta. Näin se vahvistaa saamelaiskulttuuria ja lisää saamelaisia koskevaa historiatietoa.

Saamelaisarkisto palvelee tutkijoita ja kansalaisia. Arkisto huolehtii siitä, että saamelaisia ja saamelaisaluetta koskevat asiakirjat digitoidaan ja että ne ovat tutkijoiden ja muiden asiakkaiden haettavissa ja käytettävissä arkistolaitoksen verkkopalvelujen kautta.

Arkisto ottaa vastaan saamentutkimukselle merkittävien yksityishenkilöiden, sukujen, yhdistysten, säätiöiden ja yritysten arkistoja. Sen lisäksi saamelaisviranomaiset siirtävät pysyvästi säilytettävät paperiasiakirjansa Saamelaisarkistoon.

Arkistonhoitajana Saamelaisarkistossa toimii 01.08.2014- 17.08.2015 Inker-Anni Linkola. Puhelinnumero arkistonhoitajalle on 029 533 7042 ja sähköpostiosoite inker-anni.linkola(@)narc.fi

Tervetuloa!

AJANKOHTAISTA:

Huom. Saamelaisarkiston tutkijasali on suljettuna 5.- 6.3. ja 9. - 12.3.2015.

Osallistu saamelaisalueen koulumuistojen keruu -hankkeeseen!

Minkälaisia koulumuistoja sinulla on ajalta, jolloin olit oppilaana koulussa? Tai oletko työskennellyt koulussa opettajana tai jossain muussa tehtävässä? Entä millaista oli lähettää oma lapsi opintielle?

Lue lisää:

Saamelaisalueen koulumuistojen keruu

Sámeguovllu skuvlamuittuid čoaggin

Sämikuávlu škovlâmuštonuurrâm

Sää´mvuuʹd škooulmooštai mainnsi noorrmõš