Hyppää pääsisältöön
Jaa

Kansallisarkiston toimipaikkojen saavutettavuus

Täältä löydät tietoa toimipaikkojemme saavutettavuudesta - saapumisesta, kävijäpalveluista sekä mahdollisista liikuntarajoitteisten esteistä.

Kansallisarkisto Helsinki

Kansallisarkiston päärakennus sijaitsee osoitteessa Rauhankatu 17, Helsinki.

Lähimmät paikallisliikenteen pysäkit ovat Snellmaninkadulla. Lähin metroasema on Kaisaniemessä. Tarkemmat tiedot raitiovaunujen ja bussien linjoista sekä aikatauluista löydät paikallisliikenteen sivuilta.

Päärakennuksen lähimmät pysäköintipaikat sijaitsevat Rauhankadun ja Snellmaninkadun varrella. Kluuvin parkkitalossa on lisäksi maksullisia parkkipaikkoja.

Liikuntarajoitteisen pääsy toimipisteeseen on hankalaa. Saapumisesta on hyvä ilmoittaa vähintään päivää ennen vierailua.

Päärakennuksen sisätilat eivät ole esteettömiä. Tutkijatiloissa liikkuminen ilman apua on mahdollista, mutta esimerkiksi näyttely- ja luentotiloihin sekä kahvioon pääsemisessä voi tarvita apua. Liikkumisen apuna on hissi. Toimipaikassaon inva-WC. Opaskoirat ovat sallittuja.

Toimipisteessä on sekä taukotila että Amican lounaskahvila. Vaatesäilytys, tavaralokerot ja WC-tilat sijaitsevat ala-aulassa.

Hallituskatu

Osoite: Hallituskatu 3, Helsinki.

Lähimmät paikallisliikenteen pysäkit ovat Hallituskadulla ja Snellmaninkadulla. Lähin metroasema on Kaisaniemessä. Tarkemmat tiedot bussien linjoista ja aikatauluista löydät paikallisliikenteen sivuilta.

Lähimmät pysäköintipaikat sijaitsevat Hallituskadun ja Kirkkokadun varrella.

Liikuntarajoitteisen pääsy tiloihin on hankalaa ilman ennakkojärjestelyjä, joten saapumisesta pyydetään ilmoittamaan etukäteen.

Sisätilat eivät ole esteettömiä, eikä liikuntarajoitteisille ole omia WC-tiloja. Opaskoirat ovat sallittuja.

Aulasta löytyy sohvaryhmä, samoin vaatesäilytys, tavaralokerot ja WC-tilat sijaitsevat aulassa.


Kansallisarkisto Hämeenlinna

Osoite: Aittatie 2.

Lähimmät paikallisliikenteen bussipysäkit ovat kävelymatkan päässä. Tarkemmat tiedot bussien linjoista ja aikatauluista löydät paikallisliikenteen sivuilta.

Rakennuksen edessä Aittatiellä on rajoitetusti maksuttomia pysäköintipaikkoja. Paikkoja löytyy lisäksi viereisestä parkkitalosta, joka sijaitsee osoitteessa Pikkujärventie 7.

Liikuntarajoitteiset pääsevät sisään pääsisäänkäynnistä, jossa on automaattiovet. Saapumisesta ei tarvitse ilmoittaa etukäteen.

Sisätilat ovat esteettömiä, mutta henkilökunta auttaa tarvittaessa tutkija-, luento- ja mikrofilmisalien avaamisessa. Inva-WC:t löytyvät sisäänkäynnin läheisyydestä. Opaskoirat ovat sallittuja.

Kansallisarkistossa on taukotila, josta on kahvinkeitin, jääkaappi ja mikro. Vaatesäilytys, tavaralokerot sekä WC-tilat sijaitsevat sisäänkäynnin lähettyvillä.


Kansallisarkisto Joensuu

Osoite: Yliopistokatu 6.

Lähimmät paikallis- ja kaukoliikenteen pysäkit ovat Luonnonvarakeskuksen ja yliopiston kohdalla. Lappeenrannan ja Imatran suunnalta tulevien suositellaan jäämään pois kaupungin keskustassa. Tarkemmat tiedot bussien linjoista ja aikatauluista löydät paikallisliikenteen sivuilta.

Rakennuksen läheisyydessä on hyvin rajoitetusti pysäköintipaikkoja. Lähimmät pysäköintikiekkoa vaativat paikat löytyvät 50 metrin päästä yliopiston kirjaston paikoitusalueelta.

Liikuntarajoitteiset pääsevät sisään pääsisäänkäynnistä. Soittamalla ovikelloa henkilökunta tulee tarvittaessa avaamaan ulko-ovet täyteen leveyteensä. Saapumisesta ei tarvitse ilmoittaa etukäteen.

Sisätilat ovat esteettömiä. Asiakaspalvelutilat sijaitsevat ensimmäisessä kerroksessa. Tiloissa on omat WC-tilat liikuntarajoitteisille. Opaskoirat ovat sallittuja.

Kansallisarkistossa on taukotila, ja yliopiston alueelta löytyy useita ruokapaikkoja. Vaatenaulakot, tavaralokerot ja WC-tilat sijaitsevat aulassa.


Kansallisarkisto Jyväskylä

Osoite: Pitkäkatu 23.  

Lähimmät paikallisliikenteen bussipysäkit ovat Pitkäkadun ja Voionmaankadun risteyksessä. Tarkemmat tiedot bussien linjoista ja aikatauluista löydät Jyväskylän paikallisliikenteen sivuilta.

Rakennuksen vieressä on pysäköintialue. Pysäköintiä varten tulee hakea pysäköintilupa Kansallisarkistosta. Aikarajoitteisia parkkipaikkoja löytyy myös Pitkäkadun varrelta.

Liikuntarajoitteiset pääsevät sisään pääsisäänkäynnin kautta. Saapumisesta suositellaan ilmoittamaan etukäteen, jotta ovien avaamisessa voidaan auttaa.

Sisätilat ovat esteettömiä. Inva-WC löytyy aulasta. Opaskoirat ovat sallittuja.

Kansallisarkistossa on taukotila, joka sijaitsee aulatilan takaosassa käsikirjaston takana. Vaatesäilytys ja tavaralokerot ovat sisäänkäynnin läheisyydestä. WC-tilat sijaitsevat käsikirjastoa vastapäätä.


Kansallisarkisto Mikkeli

Osoite: Pirttiniemenkatu 8 A.

Linja-autoasema sijaitsee kävelymatkan päässä. Tarkemmat tiedot bussien linjoista ja aikatauluista löydät paikallisliikenteen sivuilta.

Rakennuksen takapihalla on pysäköintipaikkoja. Paikkoja on lisäksi Pirttiniemenkadun varrella sekä läheisen uimahallin pihalla.

Liikuntarajoitteiset pääsevät sisään henkilökunnan sisäänkäynnistä, jossa on luiska. Henkilökunnan sisäänkäynti sijaitsee pääsisäänkäynnin läheisyydessä. Saapumisesta pyydetään ilmoittamaan etukäteen, jolloin henkilökunta tulee avustamaan oven avaamisessa.

Sisätilat ovat esteettömiä ja tutkijatiloihin pääsee porrashissillä. Inva-WC:t löytyvät tutkijatilojen aulasta. Opaskoirat ovat sallittuja.

Kansallisarkistossa on taukotila. Vaatesäilytys, tavaralokerot sekä WC-tilat sijaitsevat tutkijatilojen lähettyvillä.


Kansallisarkisto Oulu

Osoite: Arkistokatu 6, kävelymatkan päässä rautatie- ja linja-autoasemilta.

Lähimmät paikallis- ja seutuliikenteen pysäkit ovat Saaristonkadulla ja Rautatienkadulla. Tarkemmat tiedot bussien linjoista ja aikatauluista löytyvät Oulun joukkoliikenteen sivulta.

Maksuttomia pysäköintipaikkoja sekä pyörätelineitä on rakennuksen sisäpihalla, jonne on käynti Lyötynkadulta.

Liikuntarajoitteisille on sisäpihan puolella luiskalla varustettu sisäänkäynti. Sisäänkäynnin ovipuhelimella voi pyytää oven avaamista.

Toimipisteen sisätilat ovat esteettömiä. Asiakaspalvelutilat sijaitsevat ensimmäisessä kerroksessa ja muihin kerroksiin kuljettaessa voi käyttää hissiä. Inva-WC löytyy asiakastiloista. Opaskoirat ovat sallittuja.

Kansallisarkistossa on taukotila. Vaatesäilytystilat, lukolliset tavaralokerot ja WC-tilat sijaitsevat sisäänkäynnin läheisyydessä.


Kansallisarkisto Turku

Osoite: Aninkaistenkatu 11. Sisäänkäynti on Sibeliuksenkadun puolella.

Lähimmät paikallisliikenteen bussipysäkit ovat Aninkaistenkadulla. Linja-autoasema sijaitsee noin sadan metrin päässä. Tarkemmat tiedot bussien linjoista ja aikatauluista löydät paikallisliikenteen sivuilta.

Kansallisarkiston oma parkkipaikka sijaitsee Tuureporinkadun ja Arkistopolun kulmassa. Alue on suljettu puomilla, mutta puomin koodin saa asiakaspalvelusta.

Liikuntarajoitteiset pääsevät sisään takapihan lastauslaiturin kautta. Saapumisesta pyydetään ilmoittamaan etukäteen sisäänpääsyn nopeuttamiseksi.

Toimipisteen sisätilat ovat esteettömiä ja liikkumista helpottaa hissi. Inva-WC on sisääntuloaulassa. Opaskoirat ovat sallittuja.

Kansallisarkistossa ei ole varsinaista taukotilaa, mutta sisääntuloaulassa on kahviautomaatti. Vaatesäilytys, tavaralokerot ja yleisö-WC:t ovat sisääntuloaulassa.


Kansallisarkisto Vaasa

Osoite: Varastokatu 2.  

Matkakeskus on toimipaikkamme välittömässä läheisyydessä toisella puolella niin sanottua Maasiltaa. Tarkemmat tiedot junien sekä bussien linjoista ja aikatauluista löydät VR:n, paikallisliikenteen sivuilta ja seutuliikenteen sivuilta.

Lähimmät parkkipaikat löytyvät Varastokadulta. Myös rakennusta vastapäätä on pysäköintitilaa vanhan linja-autoaseman pihalla.

Liikuntarajoitteisille on pyörätuoliluiska ja sisätilat ovat esteettömiä. Inva-WC löytyy asiakastiloista. Opaskoirat ovat sallittuja.

Vaatesäilytys, tavaralokerot ja WC ovat asiakastiloissa.