Tutkijasali

Kansallisarkisto palvelee tieteellistä ja harrastajatutkimusta, viranomaisia ja muita Kansallisarkiston hallussa olevista asiakirjoista tietoja kaipaavia. KKansallisarkiston asiakaspalvelu on sen käyttäjille ilmaista. Yhteystiedot ja tutkijasalien aukioloajat löydät kotisivulta.

Suuri osa asiakirjoista on julkisia ja ne ovat kaikkien halukkaiden tutkittavissa. Tutkijasalin päivystäjät antavat mielellään tietoja mahdollisista käyttörajoituksista ja opastavat tutkijaa oikean lähteen äärelle.

Toisin kuin kirjastoissa, joissa jokaisessa on samoja kirjoja, jokainen Kansallisarkiston hallussa oleva asiakirja on ainutlaatuinen. Vaikka esimerkiksi perukirjoja on lähes kaikissa yksiköissämme, yksikään niistä ei ole samanlainen. Siksi edellytämme, että tutkijat käsittelevät asiakirjoja annettujen ohjeiden mukaisesti.

Yhä useammat asiakirjakokonaisuudet on mikrofilmattu tai digitoitu. Mikrofilmattuja aineistoja tutkitaan saleissamme tai kaukolainattuina kirjastoissa. Digitaaliarkistossamme oleva julkinen aineisto on luettavissa kotikoneelta ja muu, käyttölupaa edellyttävä, arkistolaitoksen yksiköiden tutkijasaleissa.

Ole hyvä ja käänny tutkijasalin päivystäjän puoleen, hän on siellä auttamassa sinua ja muita tutkijoita.

Asiakirjojen tilaaminen

Tutkijasalietiketti

Tutkijasalien aukioloajat ja yhteystiedot

Usein kysytyt kysymykset