Tietopyynnöt asiakirjoista

Vastaamme tietopyyntöihin, jotka kohdistuvat yksittäisiin asioihin ja asiakirjoihin tai niissä oleviin tietoihin. Yksilöi tietopyyntösi riittävästi siten, että voimme vaivattomasti selvittää, mitä asiakirjaa tai asiaa pyyntösi koskee.

Yleisimpiä tietopyyntöjen kohteita ovat olleet mm. armeijapalveluksesta laaditut kantakortit sekä luettelot ja arvioinnit vainajan omaisuudesta eli perukirjat. Lue lisää suosituimmista tietopyynnöistä.

Laadimme asiakirjojen perusteella myös erilaisia todistuksia sekä sukuselvityksiä, jos tarvitset niitä asioimiseen viranomaisen kanssa. Sitä vastoin yksityisiin tarkoituksiin emme lähtökohtaisesti laadi selvityksiä tai tutkimuksia, kuten esimerkiksi sukututkimuksia.

Miten teen tietopyynnön?

Voit tehdä tietopyynnön kätevästi arkistolaitoksen Astia-verkkopalvelussa. Palvelussa voit seurata tilaustesi käsittelyn etenemistä. Voit tehdä tietopyynnön myös sähköpostitse, kirjeitse, faksilla, puhelimitse tai paikan päällä (ks. Info).

Arkistojen Portti -käyttäjäpalvelusta saat tietoa ja vinkkejä Kansallisarkistossa säilytettävistä asiakirjoista. Tutustu lisäksi Usein kysyttyihin kysymyksiin.

Voit kysyä neuvoa tietopyyntöjen tekemiseen Kansallisarkiston kirjaamosta (kirjaamo@arkisto.fi tai puh. 029 533 7400). Kirjaamon puhelinpalvelu on avoinna arkisin klo 10-15.

Hinnat

Tarkemmat tiedot ovat hinnastossa.

Toimitusajat

Käsittelemme tavanomaiset tietopyynnöt noin kahdessa viikossa ja erityisiä toimenpiteitä vaativat pyynnöt noin yhdessä kuukaudessa. Todistusten ja sukuselvitysten toimitusaika on noin 3 viikkoa.

Jos tilauksia on paljon, voi käsittelyaika olla pidempikin. Ensiksi käsittelemme oikeaksi todistetut kopio-, todistus- ja sukuselvitystilaukset.