Tutustuminen Kansallisarkiston toimintaan ja tiloihin

Kansallisarkiston toimintaa ja tiloja esitellään tilauksesta ryhmille.

Aukioloaikojen puitteissa järjestetyt perusesittelyt ovat maksuttomia. Erityisesittelyistä, jotka toteutetaan asiakkaan esittämien toivomusten mukaan, veloitetaan 80 euroa /tunti. Ryhmien enimmäiskoko on 30 henkeä.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä sähköpostitse kirjaamo[@]arkisto.fi.


Kansallisarkisto

Kansallisarkistoa (Rauhankatu 17, Helsinki) esitellään tilauksesta sen toiminnoista ja rakennuksesta kiinnostuneille ryhmille. Huomaathan, että rakennus ei ole esteetön.

Perusesittelyyn kuuluu arkiston toiminnasta ja palveluista kertova luentosaliesitys sekä kiertokäynti päärakennuksessa. Kiertokäynnin aikana tutustutaan muun muassa vanhaan porrashalliin, luettelohuoneeseen, tutkijasaleihin sekä yhteen arkistomakasiiniin.

Aukioloaikojen puitteissa järjestetyt esittelyt ovat maksuttomia.


Kansallisarkisto Hämeenlinna

Perusesittelyyn kuuluu luentosalissa tapahtuva toiminnan yleisesittely sekä kiertokäynti keskeisissä tiloissa, muun muassa tutkijasalissa ja arkistomakasiinissa.

Esittelyitä pystytään järjestämään pääsääntöisesti virka-aikana. Esittelyt ovat yleensä maksuttomia.

Arkistorakennuksesta ja sen toiminnasta yleisesti kiinnostuneille ryhmille Hämeen Matkailu järjestää Kansallisarkiston toimintaan perehtyneiden oppaiden johdolla maksullisia esittelyitä arkiston aukioloaikoina.

Yhteydenotot:
Hämeen Matkailu 010 617 2300,
info[@]hameenmatkailu.fi


 

Kansallisarkisto Joensuu

Perusesittelyyn kuuluu luentosalissa tapahtuva toiminnan yleisesittely sekä kiertokäynti arkistorakennuksessa. Kiertokäynnillä tutustutaan tutkijasaliin, arkistomakasiiniin ja asiakirjojen konservointiin. Esittely kestää runsaan tunnin.

Virka-aikana tapahtuvat perusesittelyt ovat ilmaisia kaikille ryhmille. Virka-ajan ulkopuolella tapahtuvista tai asiakkaan toivomusten mukaan räätälöidyistä esittelyistä peritään hinnaston mukainen maksu.


 

Kansallisarkisto Jyväskylä

Ohjatut tutustumiskäynnit ovat virka-aikana maksuttomia, virka-ajan ulkopuolisesta esittelystä peritään maksu hinnaston mukaan.


 

Kansallisarkisto Mikkeli

Perusesittelyyn kuuluu yleisesitys toiminnasta sekä kiertokäynti arkistorakennuksessa. Esittely kestää noin tunnin.

Virka-aikana tapahtuvat perusesittelyt ovat ryhmille maksuttomia. Virka-ajan ulkopuolella tapahtuvista tai ryhmän erikoistoiveiden mukaan toteutetuista esittelyistä peritään hinnaston mukainen maksu.


 

Kansallisarkisto Oulu

Maksuttomaan 45 min. perusesittelyyn kuuluu toiminnan esittelyn lisäksi tutustuminen tutkijatiloihin ja käynti asiakirjamakasiinissa.


 

Kansallisarkisto Turku

Noin tunnin kestävään perusesittelyyn kuuluu toiminnan esittely sekä kiertokäynti arkiston keskeisissä tiloissa.

Virka-aikana tapahtuvat esittelyt ovat yleensä ilmaisia. Virka-ajan ulkopuolisista esityksistä (arkisin klo 16.15 jälkeen ja lauantaisin) esittelyistä peritään hinnaston mukainen maksu.


 

Kansallisarkisto Vaasa

Kierroksen aikana tutustutaan muun muassa vanhoihin asiakirjoihin ja karttoihin sekä siirtolaisuuden ja sukututkimuksen lähteisiin. Kullekin ryhmälle räätälöidään ryhmän toiveiden mukainen opastuskierros. Tavallisesti opastuskierros kestää 1-2 tuntia.

Virka-ajalla tapahtuvat perusesittelyt ovat maksuttomia. Virka-ajan ulkopuolella tapahtuvista esittelyistä peritään hinnaston mukainen maksu.