Näyttelymme kertovat Suomen historiasta asiakirjojen kautta.

Jaa

Suomi vanhoissa kartoissa – näyttely Kansallisarkistossa

Associazione Giovane Europa Ascoli Picenosta, Italiasta, on tuottanut Suomen satavuotista taivalta juhlistavan karttanäyttelyn. Näyttely on valmisteltu Italian suurlähetystön, Italian kulttuuri-instituutin ja Kansallisarkiston yhteishankkeena, yhteistyössä Finland-Italia ry:n ja Niinivirta European Cargo oy:n kanssa.

Näyttely keskittyy kuvauksiin Suomesta ja tarjoaa aikamatkan 1500-luvulta 1900-luvulle karttojen historian ja Suomen kuvausten kautta. Erityistä huomiota kiinnitetään 1800-luvun lopun ja ensimmäisen maailmansodan välisen ajan satiirin värittämiin karttoihin, sillä tämä aikakausi on erityisen keskeinen Suomen itsenäisyydelle. Karttanäyttely sisältää yli 40 karttaa Gianni Brandozzi -kokoelmasta sekä Kansallisarkiston kokoelmista.

Näyttely on avoinna yleisölle Kansallisarkistossa (Rauhankatu 17, Helsinki) syyskuun 21. päivästä marraskuun 17. päivään arkiston aukioloaikoina. Näyttelyyn on vapaa pääsy. Huomaathan, että rakennus ei ole esteetön.Paperin historiasta pysyvä näyttely Kansallisarkistossa

Kansallisarkistossa on Oy Keskuslaboratorio - Centrallaboratorium Ab:n (KLC) kokoelma, johon kuuluu merkittävä paperihistoriallinen kokoelma sekä paperin valmistukseen ja tunnistamiseen liittyvä kirjakokoelma.

Kokoelman aineistoista on koottu pysyvä paperihistoriallinen perusnäyttely Kansallisarkiston luentosalin aulaan (Rauhankatu 17, Helsinki).