Hyppää pääsisältöön

Ajankohtaista

01.11.2011

Arkistolaitos uudisti organisaationsa

Arkistolaitos on muuttanut vastuualuejakoaan ja uudistanut johtamisjärjestelmänsä. Kansallisarkistossa toimii jatkossa neljä vastuualuetta aiemman kolmen sijaan. Kokonaan uutena yksikkönä aloittaa tutkimuksen ja kehittämisen vastuualue.

Arkistolaitoksen pyrkimyksenä on tiivistää yhteistyötä tutkimusyhteisön kanssa ja tehostaa omaa kehittämistoimintaansa. Uuden vastuualueen tehtävänä on edistää arkistolaitoksen tunnettuutta osana tutkimusinfrastruktuuria sekä kuulla tutkijoiden näkemyksiä digitointistrategiaa laadittaessa ja seulontaperiaatteita kehitettäessä.

Arkistolaitokseen siirrettyjen aineistojen elinkaareen liittyvät tehtävät kuuluvat jatkossa aineistohallinnan vastuualueelle. Se niin vastaanottaa ja hankkii arkistoja kuin varmistaa niiden käytettävyyden ja säilymisen.

Kolmantena vastuualueena toimii tietopalvelu, joka vastaa tutkijasali- ja verkkopalveluista, selvitys- ja jäljennepalveluista sekä arkistopedagogisesta toiminnasta.

Neljäntenä vastuualueena on toiminnanohjaus, joka suunnittelee ja seuraa arkistolaitoksen toimintaa ja tarjoaa muille vastuualueille tukipalveluita.

Organisaatiouudistuksessa arkistolaitoksen johtamisjärjestelmää on muutettu niin, että voimavarojen käyttö on joustavampaa. Arkistolaitoksen henkilöstömäärä pysyy samansuuruisena. 

Sekä arkistolaitokselle että Kansallisarkistolle on vahvistettu uudet työjärjestykset.


Lisätietoja:

  • Tutkimuksen ja kehittämisen vastuualue: tutkimusjohtaja Päivi Happonen, puh. 050 468 8762
  • Aineistohallinnan vastuualue: arkistoneuvos Jaana Kilkki, puh. (09) 228 52 234
  • Tietopalvelun vastuualue: arkistoneuvos Jarno Linnolahti, puh. 050 530 7609
  • Toiminnanohjauksen vastuualue: hallintojohtaja Anitta Hämäläinen, puh. (09) 228 52 219

Sähköpostit muotoa etunimi.sukunimi@narc.fi