Hyppää pääsisältöön

Näyttelymme kertovat Suomen historiasta asiakirjojen kautta.

Jaa

Pro Finlandia. Suomen tie itsenäisyyteen.

Suomen itsenäistymiskehitystä kuvaavan näyttelysarjan neljäs osa keskittyy Suomen suhteisiin Venäjään, Puolaan, Viroon, Latviaan ja Liettuaan. Näyttely on osa neljän näyttelyn sarjaa, joka esittelee, millaisena Suomi, suomalaiset ja Suomen pyrkimykset näyttäytyivät muiden eurooppalaisten maiden silmin maamme itsenäistymistä edeltävinä vuosikymmeninä ja itsenäisyyden alkuvuosina.

Kansallisarkistossa (Rauhankatu 17, Helsinki) esillä oleva näyttely koostuu alkuperäisasiakirjoista, julkaisuista, valokuvista, maalaustaiteesta ja aikakauden esineistöstä. Sen keskeisiä teemoja ovat Suomen liittäminen Venäjään 1809, Suomen asema osana keisarikuntaa,  suuriruhtinaskunta-aseman tarjoamat mahdollisuudet suomalaisille, taiteilijayhteydet, sekä tapahtumat, jotka johtivat Venäjän imperiumin luhistumiseen.

Näyttely on avoinna ti, to, pe klo 10-16, ke klo 10-18. Näyttelyyn on vapaa pääsy. Huomaathan, että rakennus ei ole esteetön. Opastuksia ryhmille järjestetään sopimuksen mukaan.

Lue lisää tiedotteestamme

 

Pro Finlandia IV -julistenäyttely Oulussa

Pro Finlandia -päänäyttelyä täydentää 15 julisteen laajuinen kiertävä näyttely, joka on esillä Kansallisarkiston muissa toimipaikoissa vuoden 2018 aikana. Julistenäyttely on esillä Oulun toimipaikassa 16.1.-16.2.2018.

 


Paperin historiasta pysyvä näyttely Kansallisarkistossa

Kansallisarkistossa on Oy Keskuslaboratorio - Centrallaboratorium Ab:n (KLC) kokoelma, johon kuuluu merkittävä paperihistoriallinen kokoelma sekä paperin valmistukseen ja tunnistamiseen liittyvä kirjakokoelma.

Kokoelman aineistoista on koottu pysyvä paperihistoriallinen perusnäyttely Kansallisarkiston luentosalin aulaan (Rauhankatu 17, Helsinki).