Tietoa verkkosivustosta

Arkisto.fi-verkkosivusto on Kansallisarkiston ylläpitämä tiedotus- ja informaatiokanava. Verkkosivusto sisältää tietoa Kansallisarkiston tehtävistä, aineistoista ja palveluista.

Sivusto on suomen- ja ruotsinkielinen, ja siitä on myös suppeampi englanninkielinen versio. Perustietoa arkistolaitoksesta on saatavilla myös saameksi ja venäjäksi.

Sivuston nykyinen ulkoasu on vuodelta 2009. Verkkosivusto toimii parhaiten Mozilla Firefox -selaimella. 

Verkkosivuston sisältö:  

Verkkosivuston sisältö on jaoteltu välilehdille erilaisten aihealueiden alle sekä erikseen tietyille käyttäjäryhmille kohdennettuina erilaisilla oikopoluilla.

Välilehdet ovat verkkosivuston tärkein navigointiväline ja löydät ne sivuston oikeasta yläreunasta. Niiden alta löytyvä tieto on jaoteltu neljään eri aihealueeseen:

 • Aineistot:
  Aineistot-välilehdeltä löydät tärkeimmät tietokannat ja hakemistot arkistolaitoksen aineistoista.
 • Kansallisarkisto:
  Kansallisarkisto-välilehdeltä löydät tietoa muun muassa arkistolaitoksen tehtävistä ja toiminnasta, sekä sen historiasta ja organisaatiosta.
 • Palvelut:
  Palvelut-välilehdeltä löydät tietoa kaikista asiakkaille tarjottavista palveluista. Saman välilehden alla sijaitsee myös Ajankohtaista-osio, josta löydät Kansallisarkiston ajankohtaiset uutiset.
 • Info:
  Yhteystiedot-välilehdeltä löydät Kansallisarkiston yhteystiedot. Samalla välilehdellä sijaitsevat myös aukioloajat, laskutusosoitteet ja hinnastot.

Oikopolut löydät sivuston vasemman reunan alasvetopalkista. Niiden sisältämä tieto on räätälöity seuraaville kohderyhmille:

Verkkosivuston toiminnot:

 • Sivukartta
  Sivukartan löydät jokaisen sivun alaosasta. Sivukartan avulla voit navigoida välilehtien ja niiden pääotsikoiden välillä.
 • Hakukone
  Hakukoneen avulla voit hakea sivuston sisältöä eri hakusanoilla. Hakukoneen löydät sivun vasemmasta reunasta ja sen suodattamat tulokset ilmestyvät uudelle sivulle. Hakukone toimii parhaiten Mozilla Firefox -selaimella.
 • Puhelinluettelo:
  Puhelinluettelo sijaitsee Yhteystiedot-välilehden alla ja se sisältää arkistolaitoksen henkilökunnan yhteystiedot. Voit hakea puhelinluettelosta yhteystietoja eri hakuperustein, esimerkiksi etu- tai sukunimen ja tittelin perusteella.
 • Fonttikoko:
  Fonttikokoa voit säätää oikeasta yläkulmasta löytyvillä A-merkeillä.

Lisätietoja:

Välilehtien valokuvat: Matti Tiisanoja / Kansallisarkisto.

Verkkopalvelun ylläpidosta vastaa Kansallisarkiston viestintä. Palautetta sivustosta voit antaa palautelomakkeella.